A+ A A-

Η φιλοσοφία της Ακαδημίας μας

Κύριο Η φιλοσοφία της Ακαδημίας μας

Ο Α.Ο. «ΛΑΥΡΑ» Αργυρούπολης, με μεράκι και αγάπη για το ποδόσφαιρο, με οργάνωση, προγραμματισμό και επιστημονική προσέγγιση, αναπτύσσει την Ακαδημία Ποδοσφαίρου του.

Το παιχνίδι αναμφίβολα είναι η πρώτη ανάγκη των παιδιών! Το παιχνίδι ωθεί τα παιδιά να κυνηγήσουν μια μπάλα ψάχνοντας χαρά και διασκέδαση. Σκοπός του Συλλόγου μας είναι να τα εντάξουμε στο παιχνίδι και να τα βοηθήσουμε να το απολαύσουν: να τρέξουν, να παίξουν, να χαρούν!

Προτεραιότητα της Ακαδημίας μας είναι να υποστηρίζει τη σωστή, ψυχική, σωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών μας. Να προάγει τις παιδαγωγικές αξίες και την κοινωνικοποίηση τους, που είναι στόχοι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το σχολείο, τους γονείς και το κοινωνικό περιβάλλον.

Το γήπεδο δεν είναι απλά ένας τόπος διεξαγωγής μιας προπόνησης ή ενός αγώνα. Τα παιδιά μέσα στην ομάδα μαθαίνουν να μοιράζονται τα θέλω τους και τα εγώ τους. Η συμμετοχή τους στο οργανωμένο παιχνίδι είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία αποτελεί συνέχεια της δημιουργικής προσπάθειας του σχολείου, το οποίο διαμορφώνει, διαπλάθει το χαρακτήρα τους, συμβάλλει στην απόκτηση αυτοπεποίθησης και ισχυροποιεί την προσωπικότητά τους.

Επιδίωξη τόσο των προπονητών όσο και όλων των υπεύθυνων των Υποδομών του Συλλόγου μας, είναι όλοι οι αθλητές της ακαδημίας μας να ξεχωρίζουν με το ήθος και την αξιοπρέπεια τους.

Στόχος, μέσα από το παιχνίδι και τη προσπάθεια των παιδιών, είναι να εφαρμόζουν τις δεξιότητες που διδάσκονται και με τη βοήθειά μας να διαχειρίζονται το όποιο αποτέλεσμα. Μέγιστη αξία για τα παιδιά είναι η χαρά του παιχνιδιού, γι’ αυτό και επιδιώκουμε μέσα από τη συμμετοχή και τη προσπάθεια, να νοιώσουν τη χαρά της ομαδικότητας, μαθαίνοντας ταυτόχρονα να διαχειρίζονται και τη νίκη και την ήττα, αφού το αποτέλεσμα πρέπει πάνω από όλα να έχει διδακτικό-εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Στο Σύλλογο μας, τα παιδιά μας, γυμνάζονται σε ένα φιλικό, υγιές και ασφαλές περιβάλλον. Εκτός από έμπειρους, άρτια καταρτισμένους - πιστοποιημένους και ικανούς προπονητές ο Σύλλογός μας διαθέτει σε καθημερινή βάση φυσιοθεραπευτές και ιατρική κάλυψη με παρουσία γιατρού στο γήπεδο.

Η μεθοδολογία στην εκπαίδευση των παιδιών αποτελείται από δύο επίπεδα:

Στο πρώτο επίπεδο περιλαμβάνονται όλες οι ηλικιακές κατηγορίες (6-18 ετών) όπου με εξειδικευμένα προγράμματα αναδεικνύεται η ανάγκη των παιδιών να παίξουν, να μάθουν και να ψυχαγωγηθούν ώστε, μέσα από το ποδόσφαιρο, η άθληση να γίνει τρόπος ζωής. Στο δεύτερο επίπεδο, είναι η φάση που αναδεικνύεται το ανταγωνιστικό μέρος με στόχο να προάγει το ταλέντο.

Το δεύτερο επίπεδο ξεκινά από την ηλικία των 9 ετών μέχρι και την ηλικία των 17-20 ετών και χωρίζεται σε δύο μέρη :
α) Στη φάση της προεργασίας και
β) Στη φάση της τελικής επιλογής

Στον ανταγωνιστικό αθλητισμό το ταλέντο αποτελεί προϋπόθεση, αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή της πυραμίδας. Εκείνο που προέχει είναι η πολύ δουλειά που πρέπει να κάνει το παιδί από μικρή ηλικία.

Οι γονείς είναι σημαντικός παράγοντας στη ψυχολογία των παιδιών!

Πρέπει να είναι κοντά στο παιδί, να το στηρίζουν και να το επιβραβεύουν. Να εμπιστεύονται το ρόλο του προπονητή, τη φιλοσοφία της ακαδημίας μας και να το αφήνουν να λειτουργεί μέσα στην ομάδα χωρίς παρεμβολές. Η ειλικρινής σχέση, η συνεργασία και η αμοιβαία εμπιστοσύνη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε όλοι μας να συμβάλουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της συνολικής εξέλιξης του παιδιού.

 

Ενιαία φιλοσοφία Ακαδημίας και 1ης ομάδας

 

Η ομάδα μας διαμορφώνει ένα νέο προπονητικό μοντέλο, ώστε τα τμήματα Υποδομής, να έχουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενιαίο τρόπο δουλειάς με την πρώτη ομάδα, με στόχο η στελέχωση της πρώτης ομάδας να στηρίζεται, στο μέλλον, στα δικά της παιδιά.

Δουλεύοντας μεθοδικά, με υπομονή, βελτιώνοντας συνεχώς τη τεχνογνωσία μας πάνω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και υπηρετώντας με σεβασμό τις ανάγκες των παιδιών μας για σωστή άθληση, προσδοκούμε η ομάδα μας να κάνει περισσότερους μικρούς και μεγάλους φίλους από τη πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.

 

Αργύρης Ψαρρός
Τεχνικός Διευθυντής
Αθλητικός Όμιλος «ΛΑΥΡΑ» Αργυρούπολης

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 28 Μάρτιος 2017 10:19
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι μικροί τους έτρεξαν Μεγαλώνουμε κάθε χρόνο »
koulouri_psiri.jpgkyriazis.jpgmrpappas.pngroupas.jpgsantorinaiou.jpgpitesgiorgias.jpgGelsomino_new.jpgArena.jpgrenieris.pngcca.jpghipizza.jpg