A+ A A-

Δεν νικάει πάντα ο καλύτερος

Κύριο Δεν νικάει πάντα ο καλύτερος

Εντός έδρας ήττα χθες για το Παμπαιδικό ΕΠΣΑ με 0-2 από τη Νέα Σμύρνη και ένα ακόμα μάθημα για τα παιδιά μας.

Ο αγώνας όπως ήταν φυσικό ξεκίνησε με ενθουσιασμό από τη ΛΑΥΡΑ, που ήταν κυρίαρχη από την αρχή μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να φέρει τη νίκη παρά την προσπάθεια των παιδιών.

Υπάρχουν παιχνίδια που δεν νικάει ο καλύτερος αλλά ο ικανότερος (αποτελεσματικός). Με 2 γκολ στο Β’ ημίχρονο η Ν. Σμύρνη πήρε το τρίποντο. Δεν χρειάστηκε άλλη ευκαιρία, δυο τις παρουσιάστηκαν δυο εκμεταλλεύτηκε, στο 100%. Δεν απείλησε σε όλο το παιχνίδι. Δεν μπορούσε άλλωστε με την πίεση που δεχόταν από το 1ο έως το τελευταίο λεπτό. Η φυσική κατάσταση των παιδιών της ΛΑΥΡΑΣ είναι τουλάχιστον για 3 ημίχρονα σε υψηλούς ρυθμούς και ένταση.

Το video με τα γκολ και οι καλύτερες φάσεις:

Μια πιο τεχνική ανάλυση στο παιχνίδι δείχνει, ότι όταν ο αντίπαλος παίζει κλειστά και μάλιστα συνεχώς πίσω από το κέντρο, τότε χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να τα καταφέρεις. Πρέπει να ανοίξεις το παιχνίδι στα πλάγια, να δημιουργήσεις χώρους, να φτιάξεις κάποιες ευκαιρίες, να εκμεταλλευτείς τα όποια στημένα (φάουλ, κόρνερ) ή και να ελπίσεις σε κάποια ατομική ενέργεια που θα φέρει το γκολ.

Εμείς κάναμε σχεδόν όλα τα παραπάνω με πολύ τρέξιμο και πίεση, αλλά δεν κατάφερε σε καμία από τις αρκετές φάσεις που είχαμε, κάποιος να βάλει τη μπάλα στα δίκτυα. Υπάρχουν αρκετά παιδιά σε αυτό το τμήμα με καλά τεχνικά στοιχεία. Ενθουσίασαν την κερκίδα με περίτεχνες ντρίπλες και τεχνικές αποφυγής του αντιπάλου, αλλά από ουσία δεν κατάφεραν κάτι. Καλή η τεχνική βοηθάει, αλλά για την ομάδα είναι σημαντική η ουσία. Η τεχνική μπορεί να δημιουργήσει, αλλά πρέπει να συνδυάζεται με την σωστή πάσα σε πρώτο χρόνο, με το άνοιγμα σε ελεύθερο χώρο κλπ. μόνη της η τεχνική δεν παίρνει αγώνες. Το κατάλαβαν τα παιδιά και θα προσπαθήσουν στους επόμενους αγώνες να την εκμεταλλευτούν υπέρ τους με αποτελεσματικότητα. Δεν τα παρατάμε ποτέ.

Συμπέρασμα: σαφώς ανώτερη ομάδα η ΛΑΥΡΑ από τη Ν. Σμύρνη σε όλους τους τομείς, αλλά δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε στην έδρα της. Αυτό το μάθημα είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει τα παιδιά μας. Τώρα υπάρχει η πρόσκαιρη απογοήτευση, αλλά εάν δουν ψύχραιμα το γιατί και πως θα πρέπει να αντιμετωπίζουν κλειστές ομάδες θα είναι υπέρ τους στο μέλλον. Η ΛΑΥΡΑ από τα bambini μέχρι το αντρικό, έχει ένα σύστημα παιχνιδιού που δεν αλλάζει με οποιασδήποτε δυναμικότητας αντίπαλο. Στην Ακαδημία μας κανένα τμήμα δεν παίζει μόνο για το αποτέλεσμα. Φυσικά παίζει για τη νίκη, αλλά μας ενδιαφέρει ο τρόπος και τα μέσα που θα την επιτύχουμε σε αυτές τις ηλικίες. Είναι σχολείο η ΛΑΥΡΑ δεν κάνει marketing βαθμολογικό στα Πρωταθλήματα Ακαδημιών. Συγχαρητήρια στα παιδιά της Ν. Σμύρνης για τη νίκη τους ήταν αποτελεσματικοί και πήραν δίκαια τη νίκη.

Μαθήματα και εμπειρίες παίρνουν τα παιδιά μας από τα παιχνίδια, όπου οι κόποι τους είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθούν μια μέρα εάν δεν απογοητευτούν. Συνεχίζουμε, με περισσότερη όρεξη και παρουσίες στις προπονήσεις. Δεν απογοητευόμαστε είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Μπράβο σε όλους σας! Σας πιστεύουμε αξίζετε πολλά και το δείχνετε σε κάθε παιχνίδι και με την αγάπη σας στο Σύλλογο σας.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 09:27
Gelsomino_new.jpgcca.jpgkoulouri_psiri.jpgArena.jpgroupas.jpgkyriazis.jpgmrpappas.pnghipizza.jpgsantorinaiou.jpgpitesgiorgias.jpgrenieris.png