A+ A A-

Κέρδισαν παίζοντας ένα ημίχρονο

Κύριο Κέρδισαν παίζοντας ένα ημίχρονο

Νίκη με 3-1 στον μεσημεριανό αγώνα με τη Ν. Αλίμου για το Παμπαιδικό ΕΠΣΑ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με δυσκολίες και απουσίες, λόγω μυϊκών τραυματισμών για την ομάδα μας. Δεν αγωνίστηκαν καθόλου κάποια από τα παιδιά του τμήματος. Έπρεπε λοιπόν από την αρχή να αλλάξουν τα πλάνα, για να παρουσιαστεί η ομάδα όσο το δυνατό σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως να ήταν και ο λόγος που για ένα ολόκληρο ημίχρονο (Α’) ψαχνόμασταν μέσα στο αγωνιστικό χώρο, δίνοντας εύκολα τη μπάλα στους αντιπάλους μας. Για άλλη μία φορά δεν μπορούσαμε τις ελάχιστες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, να τις κάνουμε γκολ. Αποτέλεσμα σε ένα κόρνερ, η αντίπαλη ομάδα με όμορφη κεφαλιά να κάνει το 0-1 που ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Στο Β’ ημίχρονο αφού άκουσαν όλα τα παιδιά τις οδηγίες του προπονητή τους Α. Ψαρρού, έβαλαν τη μπάλα κάτω και έδειξαν πραγματικά τι μπορούν να κάνουν. Για ολόκληρο το Β’ ημίχρονο δεν απειληθήκαμε σοβαρά ούτε μία φορά, όπως επίσης η αντίπαλη ομάδα πέρασε τη σέντρα ελάχιστα. Χάνοντας την μία ευκαιρία μετά την άλλη, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε σε 1-1 έπειτα από εύστοχο κτύπημα φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Η πίεση μας συνεχίστηκε, οι αντίπαλοι, παρά τις πολλές αλλαγές που είχαν διαθέσιμες και έκαναν, δεν μπορούσαν σε κανένα σημείο του Β’ ημίχρονο να ανταγωνιστούν τη ΛΑΥΡΑ. Πηγαίναμε πρώτη στη μπάλα, με δύναμη, αλλάζαμε σε 1ο χρόνο πάσες και τα πλάγια back half δημιουργούσαν συνεχώς καταστάσεις για γκολ. Τελικά αφού είχαμε και δοκάρι πριν, καταφέραμε να βάλουμε άλλα δυο όμορφα γκολ και να πάρουμε τη νίκη, που την αξίζαμε από την αρχή του αγώνα, απλά αργήσαμε να το κάνουμε πράξη.

Οι βαθμολογίες στα Παιδικά Πρωταθλήματα, δεν δείχνουν την αλήθεια για την αξία, ατομική ή ομαδική των παιδιών. Σήμερα δυο ομάδες που είναι χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα, απέδειξαν ότι δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί. Όσοι δίνουν μονοσήμαντες σημασίες σε νίκες και βαθμολογικές κατατάξεις παιδικών πρωταθλημάτων, δεν έχουν μέλλον – σίγουρα όμως έχουν παρόν.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και από τις δυο ομάδες, για την προσπάθεια τους. Σε ότι αφορά τη ΛΑΥΡΑ, πρέπει να συνεχίσει με τον τρόπο που λειτουργεί στις προπονήσεις και να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις παρουσίες.

ΜΠΡΑΒΟ σε όλους σας!

… και κάτι τελευταίο … απόδειξη για το πόση σημασία έχουν οι βαθμολογικές κατατάξεις παιδικών ομάδων, είναι και οι παρουσίες από scouters των ΠΑΕ, που γίνονται όλο και ποιο συχνές στις ομάδες της Ακαδημίας μας. Μάλλον και αυτοί πρέπει να συμφωνούν μαζί μας, γιατί τα τμήματα της Ακαδημίας μας δεν κατέχουν τις πρώτες θέσεις, αλλά έχουν πολλά παιδιά με μέλλον. Η δουλειά μας είναι αδιαμφησβήτητη και έχει γίνει πλέον γνωστή, ξέρουμε ποιο είναι το καλύτερο για τα παιδιά μας και θα τα καταφέρουμε – χρειάζεται υπομονή.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 10 Μάιος 2017 22:49
roupas.jpgpitesgiorgias.jpgkyriazis.jpgArena.jpgrenieris.pngGelsomino_new.jpgcca.jpgkoulouri_psiri.jpghipizza.jpgsantorinaiou.jpgmrpappas.png