A+ A A-

Προπαιδικό φωτιά και ΛΑΥΡΑ!

Κύριο Προπαιδικό φωτιά και ΛΑΥΡΑ!

Αγώνας για το RespectCup ΕΠΣΑ για το Προπαιδικό (Κ13) τμήμα και εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με τον Μικρασιατικό (9/4).

Από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων μέχρι και σήμερα, το Προπαιδικό τμήμα ΕΠΣΑ, έχει δείξει τεράστια πρόοδο. Όλοι οι αθλητές μας σε ατομικό επίπεδο έχουν ανέβει τουλάχιστον μια βαθμίδα και έχουν βελτιώσει αρκετά στοιχεία. Αντίστοιχα σε ομαδικό επίπεδο, τους τελευταίους δυο μήνες η πρόοδος τους είναι αδιαμφησβήτητη. Όσοι από τους αθλητές μας αποφάσισαν να ακολουθήσουν το τμήμα και να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια, τώρα χαίρονται τους καρπούς των κόπων τους.

Στον σημερινό αγώνα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή, τεχνική και δουλεμένη ομάδα παιδιών της ίδιας ηλικίας, τον Μικρασιατικό επιπέδου ΕΠΣΑ. Όλα ξεκίνησαν με την συγκέντρωση των αθλητών μας στις 09:00 στα αποδυτήρια. Πειθαρχημένα συγκεντρώθηκαν όλοι στην ώρα τους. Αυτή είναι η 1η απαίτηση του προπονητή τους. Η συγκέντρωση τουλάχιστον 1 ώρα πριν τον αγώνα στα αποδυτήρια τους έχει γίνει πλέον βίωμα και όπως όλοι πλέον γνωρίζουν με την είσοδο τους στα αποδυτήρια ο αγώνας ξεκινάει. Στην ομιλία του, ο προπονητή τους δεν ζητάει ποτέ τίποτε περισσότερο, από ότι διδάσκονται στις εβδομαδιαίες προπονήσεις. Αναλύονται όλα τα ζητούμενα και μπαίνουν όλοι μαζί συντεταγμένα στο γήπεδο σαν ομάδα (2η απαίτηση του προπονητή τους).

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι: Με το σφύριγμα της έναρξης και μέχρι την λήξη του 1ου ημιχρόνου η ΛΑΥΡΑ έδειχνε ανώτερη παντού. Πίεσε ψηλά, δεν άφησε την αντίπαλη ομάδα να πάρει ανάσα, έχασε κλασικές ευκαιρίες και τελικά κατάφερε να προηγηθεί με ένα όμορφο δημιουργικά, αλλά και τυχερό γκολ εκτελεστικά (1-0). Συνέχισε να πιέζει και να χάνει κάποιες καλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ στο 1ο ημίχρονο. Η συνεχής πίεση όμως είχε και σαν αποτέλεσμα την κόπωση, μιας και όλα τα παιδιά έτρεχαν ασταμάτητα. Η κόπωση όσο περνούσε η ώρα φαίνονταν πιο έντονη στο 2ο ημίχρονο και μέχρι τα μισά του ημιχρόνου η ΛΑΥΡΑ δέχθηκε 2 γκολ (1-2) από τον Μικρασιατικό. Να σημειωθεί ότι ο Μικρασιατικός δεν είχε περισσότερες από 3 κλασικές ευκαιρίες σε όλο τον αγώνα και τις 2 κατάφερε να τις κάνει γκολ. Αυτό δείχνει την εκτελεστική δεινότητα της συγκεκριμένης ομάδας που δεν συγχωρεί και είναι ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματική.

Οι σωστές κινήσεις από τον προπονητή έγιναν, με αλλαγές και το σκηνικό άλλαξε. Δόθηκαν ανάσες στο κέντρο του γηπέδου και με ένα όμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ η ΛΑΥΡΑ ισοφάρισε (2-2). Χάθηκαν και άλλες κλασικές ευκαιρίες πριν και μετά το γκολ (δοκάρι), αλλά δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε.

Αυτό που εισέπραξε ο προπονητής από τους αθλητές του σήμερα ήταν, η σωστή αντιμετώπιση του αντιπάλου, η όρεξη και διάθεση, τα τρεξίματα μέσα στον καυτό ήλιο και ότι δεν παράτησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού την προσπάθεια τους. Νίκη σε αυτές τις ηλικίες είναι το να προσπαθείς, να κοπιάζεις και να εφαρμόζεις ότι διδάσκεσαι στις προπονήσεις σε αγωνιστικό ρυθμό, πίεση και ένταση.

 

Η ΛΑΥΡΑ λοιπόν σήμερα νίκησε!

 

Γονείς και φίλοι της ομάδας, που παρακολουθούν αυτό τμήμα έχουν να το λένε, για το πώς ξεκίνησε και πόσο μεγάλη πρόοδο έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες. Εάν δεν υπήρχαν και οι απουσίες με τραυματισμούς, ιώσεις και ότι άλλο έχει συμβεί, ίσως να έδειχναν και νωρίτερα αυτά τα σημάδια προόδου. Για μια ακόμα φορά 4 απουσίες παιδιών του τμήματος είναι σημαντικός παράγοντας για την εικόνα της ομάδας, αλλά και πάλι οι υπόλοιποι αντεπεξήλθαν σωστά.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή τους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια έχουμε μέλλον μπροστά μας και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 11 Απρίλιος 2016 13:54
renieris.pngGelsomino_new.jpgArena.jpgroupas.jpgmrpappas.pngpitesgiorgias.jpgsantorinaiou.jpgkoulouri_psiri.jpgkyriazis.jpghipizza.jpgcca.jpg